Magazin > Bizarno
53 ogledov

"Pobudo za seks je dala delfinka"

delfin Shutterstock
Knjigo o devetmesečni ljubezni med človekom in delfinom so na Amazonu ocenili s petimi zvezdicami.

Malcolm Brenner s Floride je v knjigi Wet Goddess: Recollection of a Dolphin Lover (Mokra boginja: spomini delfinovega ljubimca) opisal svoje spolno življenje s samičko Ruby, ki je v sedemdesetih letih živela v zabaviščnem parku v Sarasoti. "Bila sva kot Romeo in Julija," je v intervjuju povedal Brenner in dodal, da želi s knjigo poudariti, kako pomembna je zaščita delfinov, ki živijo na prostosti.

Čeprav bi ob teh besedah marsikdo pomislil, da bi bilo treba delfine v ujetništvu bolje zavarovati, se Brenner ne pusti motiti. Trdi namreč, da je bila delfinka tista, ki je dala pobudo za seks. Njuna "ljubezenska zgodba" se je začela, ko naj bi ga Ruby "začela erotično grizljati po rokah in nogah". "Delfinka je dala pobudo. Bila je v izolaciji in me izrabila za zadovoljitev svojih spolnih potreb," pravi Brenner.

Ruby je umrla kmalu po tem, ko je Brenner odšel na univerzo. Verjetno zaradi strtega srca, dodaja avtor, ki ima nasvet za vse, ki so se znašli v podobni zgodbi kot on: "Rad bi posvaril vse, ki so v zvezi z delfinom. Treba je imeti načrt za izhod v sili." Po ljubimkini smrti je namreč padel v globoko depresijo, iz katere se je rešil šele s pisanjem knjige.

Brenner je v ZDA že prava zvezda. Televizijske in radijske postaje ga vabijo na intervjuje, v katerih Brenner poudarja, kako pomembno mu je, da bi ljudje razumeli pravi pomen njegove knjige. Kot pravi, je spoznal, da so morski sesalci zelo inteligentna bitja in tako kot ljudje zmožna globokih čustvenih vezi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.