Magazin > Bizarno
20 ogledov

Pogovor jih je odnesel 150 milj dlje

@ iStockPhoto Žurnal24 main
Neko letalo je izgubilo stik s tlemi in odletelo kar 150 milj naprej od cilja. Pilota sta se namreč popolnoma zatopila v pogovor.

Pilota sta po pristanku povedala, da sta se zamotila s pogovorom oziroma kritiziranjem letalske politike. Stik s trdnimi tlemi sta izgubila za več kot eno uro in cilj preletela za 150 milj.

Izvedena bo temeljita preiskava
National Transportation Safety Board bo zdaj pregledal vse video posnetke, pilota bosta tudi intervjujana. Preiskovalce zanima predvsem, ali sta bila med letom že utrujena.

Po pristanku so policisti temeljito pregledali letalo, saj niso vedeli, ali je morda kdo ugrabil letalo in se nato vseeno odločil za pristanek na končni cilj.

Letalo pristalo na prostoru za taksiste
To je bil že drugi tovrstni incident v enem tednu, v obeh pa sta bili vključeni ameriški letali. V prvem primeru je Delta Boeing 182 pristalo na prostoru za taksiste namesto na svoji pristajalni stezi. Prostor za taksiste je sicer vzporeden pristajalni stezi. Na srečo ni bilo tisti trenutek tam nobenega taksista, tako da ni prišlo do nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.