Magazin > Bizarno
35 ogledov

Pojedel rekordnih 25 tisoč hamburgerjev

Don med postavljanjem svetovnega rekorda. (Foto: YouTube) Žurnal24 main
Don Gorske iz Wisconsina že leta poje dva hamburgerja na dan, v torek pa je pojedel rekordni petindvajsettisoči hamburger. V McDonaldsu so prav gotovo navdušeni nad njim!

Upokojeni ameriški zaporni paznik Don Gorske je s tem, ko je pojedel 25 tisoč Big Macov, postavil nov svetovni rekord. To se je zgodilo 39 let po tem, ko je Don pojedel svojih prvih devet. V njegovem domačem kraju Fond du Lac v zvezni državi Wisconsin so ob tem dogodku v njegovo čast v McDonaldsu organizirali zabavo, na kateri je povedal, da bo jedel Big Mace, "dokler ne umrem".

Sedeminpetdesetletni Don je kljub redni McDonaldsovi prehrani suh, njegov holesterol pa je nizek. "Pri 19 letih sem pojedel svojih prvih tisoč Big Macov in sem se vprašal, koliko časa bom še potreboval do deset tisoč?" je povedal, preden je pojedel svoj rekordni petindvajsettisoči hamburger. "Potem je sledilo: 'Oh, preden bom dosegel številko 25 tisoč, bom že star in upokojen.' No, nisem zelo star, sem v petdesetih letih, sem pa upokojen. Vendar si nisem mislil, da bom živel tako dolgo, da bom doživel ta mejnik."

Gorske je povedal, da poje Big Maca v 16 grižljajih, število zaužitih hamburgerjev pa si beleži na koledarju. Vsak ponedeljek si jih kupi šest, v četrtek pa osem, ki jih nato hrani v hladilniku ali zamrzovalniku, dokler jih ne poje.

Zdravniki sicer ne priporočajo Donove diete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.