Magazin > Bizarno
83 ogledov

Pošast Nessie jo je zagodla Škotom

O Nessie je bilo napisanih ogromno knjig, oživela pa je tudi na neštetih skicah, Žurnal24 main
Škoti so zaskrbljeni - zagodla jim jo je skrivnostna pošast Nessie, ki se prikazuje vse bolj poredko. Zato na jezero Loch Ness prihaja vse manj turistov.

Letos je bila znamenita Nessie videna le dvakrat, lani pa samo trikrat. Zato tamkajšnje prebivalce resno skrbi upad turizma, ki je ob jezeru cvetel prav zaradi pošasti. Britanski časnik The Times je zapisal, da so še pred desetimi leti Nessie videli najmanj desetkrat na leto. "Smo pred potencialno krizo," je dogajanje opisal ustanovni član kluba oboževalcev pošasti Nessie . Med vzroki, ki bi lahko pripeljali do izginotja Nessie, The Times navaja onesnaženje okolja ali celo smrt skrivnostnega bitja.


Radovednežo že desetletja z daljnogledim strmijo proti jezeru in čakajo. © GettyImages

 
A vsi se ne strinjajo. Raziskovalec Adrian Shine misli, da so ljudje danes preprosto bolj skeptični do tovrstnih pojavov in ne verjamejo več vsemu, kar slišijo. Turizem, povezan z Nessie, je pokrajini ob jezeru Loch Ness po izračunih časnika letno prinesel šest milijonov funtov, torej približno devet milijonov evrov. Turisti so k jezeru prihajali predvsem v pričakovanju, da bodo na jezerski gladini zagledali skrivnostno pošast.

Je pošast velikanski jeseter?
Skrivnostno bitje iz jezerskih globin jezera Loch Ness, ki je največje in najgloblje jezero na britanskem otoku, naj bi bilo žival ali skupina živali. Obstaja več kot 4.000 pričevanj ter tudi nekaj fotografij o domnevnem videnju Nessie. Obstaja tudi več razlag, kaj naj bi Nessie bila. Po nekaterih razlagah gre za povsem neznano bitje, drugi mislijo, da se v globinah skriva velikanski jeseter (čeprav jesetrov na tem območju ni), tretji menijo, da gre za zadnjega preživelega dinozavra, čerti ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.