Magazin > Bizarno
22 ogledov

Posneli skrivnostno puščavsko živalco

1/2
Žurnal24 main
Kamera je prvič v objektiv uspela ujeti nenavadno puščavsko bitje – dolgouhega egiptovskega skakača.

Za dolgouhega egiptovskega skakača so značilna ogromna ušesa, živi pa pretežno v puščavah Mongolije in Kitajske. Angleški znanstvenik Jonathan Baillie , ki je med raziskovanjem puščave Gobi posnel majhno žival, je prepričan, da bo omenjeni videoposnetek pomagal pri podrobnejših raziskavah življenja nočnega sesalca. Vrsta skakača, ki ga je bilo do sedaj zaradi majhnosti in življenjskih navad težko preučevati, velja za ogroženo vrsto.

"Ta bitja skačejo kot kenguruji," je navdušen Baillie. Majhne dlake na tačkah jim omogočajo skakanje po pesku. V primerjavi z drugimi sesalci imajo sorazmerno največja ušesa. Raziskave so pokazale, da se podnevi živalce skrijejo v podzemne rove, prehranjujejo pa se z mrčesom. "Večina ljudi je prepričanih, da je puščava popolnoma pusto področje," še dodaja raziskovalec. "Tam se najde nekaj redkih in izjemno zanimivih živalskih vrst. "
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.