Magazin > Bizarno
4 ogledov

Pošteni taksist vrnil denar

Pozabljiva gospa je dobila nazaj vse svoje imetje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Newyorški taksist je Italijanki, ki je v njegovem taksiju pozabila torbico, vrnil ogromno vsoto denarja.

72-letna Felicia Lettieri je v taksiju na Manhattnu na božični večer pustila torbico. V njej je bil denar, ki je bil njena last ter njenih šestih sorodnikov, skupaj je bilo več kot 21 tisoč dolarjev. Izgubo denarja je prijavila policiji, ki pa ji je povedala, naj nikar ne pričakuje, da bo taksist vrnil denar.

A zgodilo se je ravno nasprotno. Taksist je prevozil dobrih osemdeset kilometrov do Long Islanda, kjer je bivala gospa. Naslov hiše je našel v torbici. Ker nikogar ni bilo doma, je pustil svojo telefonsko številko in se kasneje vrnil z denarjem. "Ne skrbi, Felicia ... čuval ga bom," je napisal na listek, je povedala njena hčerka Maria Rosaria Falong za italijanski časopis.

"Ko sem bil star pet let, mi je mama rekla, naj bom odkrit in naj trdo delam," je povedal voznik Mukul Asaduzzaman za N.Y. Post. Nagrade za vrnjen denar ni želel vzeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.