Magazin > Bizarno
32 ogledov

Pred komo Hrvatica, po njej Nemka

Vsako leto se h kirurgom v Veliki Britaniji zateče več tisoč žensk, natančne šte Žurnal24 main
Potem ko se je Hrvatica zbudila iz kome, je na začudenje vseh na vprašanja odgovarjala izključno v nemškem jeziku.

Zdravniki splitske bolnišnice so bili močno presenečeni, ko se je trinajstletnica zbudila iz kome in začela govoriti v nemščini namesto v maternem jeziku, poročajo hrvaški mediji.

Dekle so pred dvema mesecema sprejeli na pediatričnem oddelku. Imela je povišano temperaturo, zdravniki so ugotovili, da je prišlo do zastrupitve krvi, dekle je padlo v nezavest. Ko se je prebudila, je govorila nemško, in to tako dobro, da se jezika ne bi mogla naučiti v šoli, so povedali očividci. Deklica je razumela, če so z njo govorili hrvaško, odgovarjala pa je, kot rečeno, samo v nemščini.

"Potem ko se je pred dvema tednoma prebudila, govori samo v nemškem jeziku, ki se ga je tri leta učila v šoli. Pri okrevanju pri takšnih primerih se nikoli ne ve, kako se bodo možgani odzvali. Zdaj je sicer že začela govoriti hrvaško, več pa zaradi zaupnosti podatkov ne smem izdati," je povedal Dujomir Marasović, direktor splitske bolnišnice.

Zdravniki so se za primer, s katerim se še nikoli niso srečali, zelo zavzeli. Poleg pediatrov se z njim ukvarjata tudi defektolog in psiholog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.