Magazin > Bizarno
15 ogledov

Pred levom ga je rešil medved

medved Anže Petkovšek
Neki Američan je komaj preživel napad gorskega leva – s pomočjo nepričakovane rešiteljice.

Robert Biggs iz Kalifornije se je mudil na svojih običajnih poteh v planinah, ko ga je nenadoma napadel gorski lev. Vendar ga je na srečo sprva zagrabil le za njegov planinski nahrbtnik. "Mislil sem, da bom umrl od strahu, da je konec, ko me je nenadoma izpustil," je povedal. V bližini je bila namreč medvedka z mladičem, ki je napadla leva ter mu po vsej verjetnosti rešila življenje. "Mislim, da je lev že nekaj časa sledil mladičema, vendar je nato videl mene. Medvedka je začutila nevarnost in skočila nanj. Nekaj sekund sta se tepla, zatem pa je lev pobegnil," je še opisal dogajanje.

Medvedka je zatem z mladičem odšla, osupli planinec pa se je odpravil domov. Na veliko srečo je pri nevarnem srečanju utrpel le nekaj lažjih poškodb.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:28 05.april 2012.

    Puma , novinarček N.M. , puma , tko k teniske, na njih lahko tudi vidiš kako zgleda, če že interneta ne obvladaš !

  • mijaliza 19:07 02.april 2012.

    se opravičujem, kandidatka za misi

  • mijaliza 19:06 02.april 2012.

    Spoštovani avtor prevedenega besedila, prosim ne poneumljaj še bolj slovenke mladine ali bralca, temveč si ob prihodnjem delu vzami na delovno mesto enciklopedijo in preberi kaj piše pod mountain lion. Ali piše planinski lev ali puma? Potem se pa vsi ...prikaži več čudijo, ko slovenska misica kot glavno mesto ZDA navede Veliko Britanijo.....