Magazin > Bizarno
21 ogledov

Pred policaji se ne izplača več bežati

Žurnal24 main
Zaradi vedno višjih cen bencina so ponekod v Ameriki začeli zaračunavati lovljenje prehitrih voznikov.

V Holly Springsu v ameriški zvezni državi Georgia morajo od danes naprej vozniki, ki jih bodo pri prehitri vožnji ujeli policisti in jih nato lovili, za gorivo, ki ga bodo med lovom porabile policijske enote, plačati kazen 12 dolarjev (približno 7,5 evra). Mestni policijski načelnik Ken Ball pravi, da bodo tako na leto zaslužili 26.000 dolarjev (približno 16.300 evrov). S tem denarjem pa bodo pokrili vedno višje stroške bencina, saj so zaradi njih do zdaj porabili že 60 odstotkov letnega proračuna. "Slišal sem, da so stroške za bencin začele zaračunavati letalske družbe, restavracije, ki dostavljajo na dom hrano, in cvetličarji. Zakaj torej ne tudi policaji?" je dejal načelnik. V primeru, da se bodo v prihodnosti cene bencina znižale, pa se bo, po besedah načelnika, znižala tudi kazen.

Holly Springs pa ni edino mesto, kjer se policijske postaje soočajo z vedno večjim problemom predragega bencina. Policijska postaja v Harrisburgu v Pennsylvanii vedno več svojih uslužbencev pošilja na opravljanje patrulj kar peš ali pa s kolesom. V mestu South Fayette, ki je tudi del zvezne države Pennsylvania, pa so varuhom javnega reda naročili, naj med službo ne uporabljajo klimatizacijskih naprav, ko je avto parkiran. Njihov načelnik jim je dejal: "Če ne želite sedeti v vročini, parkirajte pod drevesom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.