Magazin > Bizarno
61 ogledov

Prepoved seksa zaradi prenizkega IQ-ja

Sodniška prepoved seksa za Alana. (Foto: shutterstock) Žurnal24 main
Sodnik vrhovnega sodišča je moškemu z nizkim inteligenčnim kvocientom odredil prepoved seksa, potem ko je lokalni svet izjavil, da je njegov "živahni spolni nagon" neprimeren.

Za 41-letnega Alana, ki je bil v zvezi z drugim moškim, je lokalni svet izjavil, da z inteligenčnim kvocientom 48 in težavami z učenjem ne zmore razumeti, kaj počne, zato je sprožil zakonske postopke, da bi preprečili zvezo.

Primer naj bi bil sicer "zakonsko, intelektualno in moralno" zapleten, saj je seks "ena najbolj osnovnih človeških funkcij". Vendar so se navkljub sodnikovim strahovom strinjali, da Alan nima dovolj mentalnih sposobnosti, da bi se zavedal zdravstvenih tveganj, in bi se mu moralo seks prepovedati.

Tako je sodnik določil: "Izjavljam, da Alan trenutno nima sposobnosti, da bi pristal na spolne odnose in jih celo imel. V takšnih okoliščinah se strinjamo, da je Alanov nadzor in preprečitev nadaljnjih spolnih aktivnosti v njegovih najboljših interesih."

Sodnik je tako odredil svetu, naj mu omogoči spolno vzgojo in zagotovi, da ne bo prekršil sodnikove odločitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.