Magazin > Bizarno
26 ogledov

Pri zobarju dobila evropski naglas

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Neka ameriška ženska je po obisku zobarja začela govoriti z evropskim naglasom. Od operacije pri zobozdravniku je minilo že 18 mesecev, a naglasa se še vedno ni znebila.

Karen Butler je novembra 2009 obiskala zobozdravnika, ki ji je moral odstraniti dva zoba in namestiti umetna. A to ni edina sprememba, ki jo je Karen tistega dne doživela. Po operaciji je namreč začela govoriti z evropskim naglasom, kot da bi bila iz Velike Britanije ali Švedske, pa čeprav še nikoli ni bila v Evropi.

 

Takšno stanje se ponavadi sicer pojavi pri ljudeh, ki so utrpeli možganske poškodbe, primer 56-letne Karen pa je zelo redek, pravi Helmi Lutsep, predstojnik nevrološke klinike v Oregonu. "Nismo čisto prepričani, zakaj se je to zgodilo, a očitno je operacija vplivala na ritem njene izgovorjave. Prepričan sem, da gre za fenomen, saj si tega zagotovo ni izmislila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.