Magazin > Bizarno
17 ogledov

Prodal ledvico za iPad2

Ipad 2 EPA
Kitajski najstnik je prodal eno od svojih ledvic za pičlih dva tisoč funtov, zato da si je lahko kupil novi iPad2.

Sedemnajstletni Zheng je med brskanjem po spletu naletel na oglas, ki je ponujal gotovino darovalcem organov. "Želel sem kupiti iPad2, vendar nisem imel denarja," je dejal za televizijo Shenzhen iz južne kitajske province Guangdong. "Ko sem brskal po spletu, sem našel oglas agenta, ki je trdil, da lahko plača ledvico." Po pogajanjih je fant odpotoval na sever v mesto Chenzhou v provinco Hunan, kjer so mu v lokalni bolnišnici pod nadzorom trgovca z organi odstranili ledvico. Po operaciji se je vrnil domov, vendar je imel težave – ostala mu je tudi rdeča brazgotina. "Vrnil se je z iPadom in novim iPhonom," je dejala njegova mati, ki je postala sumničava. Hotela je vedeti, odkod mu toliko denarja, zato je moral priznati, da je prodal ledvico.

Agenti izginili

Mati ga je odpeljala nazaj v Chenzhou, da bi prijavila zločin policiji, vendar so bile mobilne telefonske številke vseh treh agentov, s katerimi je bil Zheng v stiku, izklopljene. V bolnišnici, kjer so sicer priznali, da urološki oddelek posluje z zasebnim podjetnikom, so kakršnokoli povezavo z operacijo zanikali.

Komentarjev 2
  • Gigii 10:10 10.avgust 2011.

    adijo. In mislim da je to že 3x objavljeno gor!

  • spyderskidoo 19:27 08.avgust 2011.

    hahah a se vi delate norca? točno to novico ste enkrat že objavili in sicer tukaj: http://www.zurnal24.si/prodal-ledvico-za-ipad-2-clanek-125043Ne le, da je že stara, celo 2x objavljate isto.