Magazin > Bizarno
30 ogledov

Prometni zastoj, ki traja že 10 dni

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Na Kitajskem se trenutno soočajo z najdaljšim prometnim zamaškom na svetu, ki traja že deset dni. Kolona vozil na eni najprometnejših cest je zaradi gradbenih del dolga skoraj 97 kilometrov.

Na severu Kitajske že deset dni stoji 97-kilometrska kolona vozil, ki je nastala zaradi gradbenih del v Pekingu. Avtomobili se premikajo po komaj kilometer na dan.

 

Prometni zamašek se je začel 14. avgusta na delu avtoceste Peking–Zhangjiakou, kjer so tudi sicer pogosti prometni zastoji. Ko pa so v pokrajini Notranja Mongolija odkrili velika nahajališča premoga, so razmere postale nevzdržne. Zaradi tovornjakov, ki odvažajo premog, se promet vsako leto poveča za 40 odstotkov.

 

Prometne oblasti so sporočile, da ne morejo z gotovostjo trditi, kdaj se bo promet normaliziral. Bojijo se, da se bodo razmere uredile šele sredi prihodnjega meseca.

 

Medtem pa si vozniki, ki so ostali ujeti v koloni, čas krajšajo s sprehajanjem, spanjem in druženjem. Prebivalci okoliških vasi pa so v prometnem zamašku zavohali hiter zaslužek in voznikom po vrtoglavih cenah prodajajo hrano in vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.