Magazin > Bizarno
28 ogledov

Protestirali proti nagačenju Knuta

Ideja o nagačenju Knuta se nekaterim ne zdi preveč posrečena. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V berlinskem živalskem vrtu so se danes zbrali številni protestniki, ki so jih razjezili načrti, po katerih naj bi najslavnejšega severnega medveda Knuta nagačili in razstavili v muzeju.

Na desetine Berlinčanov, opremljenih s fotografijami Knuta in glasnimi piščalkami, je izrazilo svojo ogorčenost nad načrti, po katerih naj bi izdelali keramični model medveda v naravni velikosti, ga prekrili s Knutovim dejanskim kožuhom ter ga razstavili v muzeju. Protestniki so med drugim opozarjali, da gre živalskemu vrtu pri tem le za denar. Kot sicer dodaja dpa, se vsi današnji obiskovalci živalskega vrta z njimi niso strinjali.

Osvajal naslovnice
Knut, ki je bil tako v Nemčiji kot drugod po svetu prava medijska zvezda, se je kot prvi polarni medved v berlinskem živalskemu vrtu po 30 letih skotil decembra 2006. Mama Tosca ga je zavrnila, njegov brat dvojček pa je poginil štiri dni po rojstvu. Skrb zanj so po materini zavrnitvi prevzeli čuvaji v živalskem vrtu. Medvedek je v živalski vrt privabljal množice ljudi, pojavil se je celo na naslovnici revije Vanity Fair, zanj pa se je zanimal tudi Hollywood.

Pri samo štirih letih pa je nato 19. marca nepričakovano umrl. Kot je pokazala obdukcija, je bila za to kriva možganska bolezen. Umrl je namreč zaradi encefalitisa, vnetja možganskega tkiva, ki se je razširilo tudi na hrbtenjačo. Po tem je padel v vodo in utonil.

knut | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.