Čeprav uživanje kopriv še ni olimpijska disciplina, jo tekmovalci jemljejo zelo resno. In kako
poteka tekmovanje? Tekmovalci imajo na razpolago eno uro, v tem času pa morajo pojesti toliko
kopriv, kolikor zmorejo. Seveda je zmagovalec tisti, ki poje največ kopriv.
Vsak od tekmovalcev je dobil veliko posodo, polno kopriv, ki so bile zložene v dolžino, saj
se količina zaužitih kopriv meri v metrih. Koprive niso bile očiščene, na njih je bilo mogoče najti
uši, hrošče in druge žuželke. Tekmovalcem je bilo na voljo obilo pijače, ki je olajšala požiranje
pekoče rastline.
Na tekmovanju je bilo mogoče videti različne taktike uživanja kopriv, od vstavljanja
posameznih listov v usta, do zvijanja v kroglice, da bi zmanjšali pekoči občutek. Tekmovanje so
nadzorovali sodniki, ki niso dopuščali nikakršnega goljufanja. Tako ni prišlo v poštev skrivanje
kopriv pod mizo ali uporaba začimb za izboljšanje okusa.
Na koncu je zmagal najboljši. To je bil 28-letni grafični oblikovalec
Paul Collins, ki je pojedel kar za 20 metrov kopriv. Vseeno pa mu ni uspelo
podreti svetovnega rekorda, ki znaša 23 metrov. Vendar Collins že načrtuje, da bo prihodnje leto
presegel to številko.
Prvenstvo v uživanju kopriv
V Veliki Britaniji so organizirali svetovno prvenstvo v uživanju kopriv, ki se ga je udeležilo 67 tekmovalcev iz različnih držav. Nekateri so prišli celo iz Avstralije in Kanade.