Magazin > Bizarno
23 ogledov

Prvenstvo v uživanju kopriv

V Veliki Britaniji imajo tekmovanje v uživanju kopriv. Žurnal24 main
V Veliki Britaniji so organizirali svetovno prvenstvo v uživanju kopriv, ki se ga je udeležilo 67 tekmovalcev iz različnih držav. Nekateri so prišli celo iz Avstralije in Kanade.

Čeprav uživanje kopriv še ni olimpijska disciplina, jo tekmovalci jemljejo zelo resno. In kako poteka tekmovanje? Tekmovalci imajo na razpolago eno uro, v tem času pa morajo pojesti toliko kopriv, kolikor zmorejo. Seveda je zmagovalec tisti, ki poje največ kopriv.

Vsak od tekmovalcev je dobil veliko posodo, polno kopriv, ki so bile zložene v dolžino, saj se količina zaužitih kopriv meri v metrih. Koprive niso bile očiščene, na njih je bilo mogoče najti uši, hrošče in druge žuželke. Tekmovalcem je bilo na voljo obilo pijače, ki je olajšala požiranje pekoče rastline.

Na tekmovanju je bilo mogoče videti različne taktike uživanja kopriv, od vstavljanja posameznih listov v usta, do zvijanja v kroglice, da bi zmanjšali pekoči občutek. Tekmovanje so nadzorovali sodniki, ki niso dopuščali nikakršnega goljufanja. Tako ni prišlo v poštev skrivanje kopriv pod mizo ali uporaba začimb za izboljšanje okusa.

Na koncu je zmagal najboljši. To je bil 28-letni grafični oblikovalec Paul Collins, ki je pojedel kar za 20 metrov kopriv. Vseeno pa mu ni uspelo podreti svetovnega rekorda, ki znaša 23 metrov. Vendar Collins že načrtuje, da bo prihodnje leto presegel to številko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.