Magazin > Bizarno
23 ogledov

Radijca sta se neokusno lotila komika

Andrew Sachs ni maščevalen, zato proti radijcema ne bo ukrepal. Žurnal24 main
Britanska nacionalna radiotelevizija BBC je suspendirala dva radijska zvezdnika, ki sta objavila svoje krute in opolzke klice upokojenemu komiku Andrewu Sachsu. Javnost je nad njima ogorčena.

Britanska nacionalna radiotelevizija BBC je suspendirala radijska zvezdnika Russlla Branda in Jonathana Rossa, ki sta objavila svoje krute in opolzke klice upokojenemu komiku Andrewu Sachsu, najbolj znanemu po vlogi španskega natakarja v komediji Fawlty Towers. "Za šalo" sta namreč poklicala 78-letnega Sachsa in mu na telefonskem odzivniku pustila več žaljivih in opolzkih sporočil. Med drugim sta tudi sporočila, da je Brand seksal s Sachsovo 23-letno vnukinjo, pa tudi da se Sachs zdaj zaradi tega dejstva lahko kar obesi. Te klice in komentarje pa sta nato objavila v svoji radijski oddaji.

BBC je zaradi žaljive oddaje prejel preko 18.000 ogorčenih klicev, generalni direktor Mark Thomspson pa se je moral opravičiti. Sprožil je preiskavo dejanj Rossa in Branda ter ju do nadaljnjega poslal domov. Brand je sicer takoj zatem ponudil odpoved, Ross pa se je opravičil za svoje "pobalinsko" obnašanje.

Škandal je praktično zasenčil vse drugo dogajanje v Veliki Britaniji. Vmešal se je celo britanski premier Gordon Brown in zahteval preiskavo "neprimernega in nesprejemljivega" ravnanja obeh novinarjev BBC. Javno ogorčenje pa je bilo še toliko večje, ker oba zvezdnika BBC, ki se financira iz davkoplačevalskega denarja, zaslužita mastne denarce. 47-letni Ross je najbolje plačan zvezdnik BBC s pogodbo, vredno 18 milijonov funtov (22,5 milijona evrov) za tri leta, 33-letni Brand pa naj bi letno zaslužil 400.000 funtov (500.000 evrov) za svojo tedensko radijsko oddajo, ki sicer pritegne okoli dva milijona poslušalcev.

Sachs ne misli ukrepati proti neslanima šaljivcema. Čeprav mu njune "šale" nikakor niso bile smešne, pa je dejal, da ni maščevalen in da ne misli iskati zadoščenja. Drugačnega stališča pa je njegova vnukinja Georgina Baillie – burleskna plesalka v skupini Satanistic Sluts (Satanistične vlačuge). Sicer je priznala, da je res spala z Brandom, vendar pa da ne ve, zakaj bi bilo treba s tem obremenjevati njenega dedka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.