Magazin > Bizarno
46 ogledov

Rdeča zapestnica med menstruacijo

Direktor neimenovanega norveškega podjetja vedno ve, kdaj imajo njegove zaposlen Žurnal24 main
Direktor nekega norveškega podjetja je zaposlenim ženskam ukazal, naj med menstruacijo nosijo rdečo zapestnico, saj bo "tako razumel njihovo prepogosto odhajanje na stranišče".
66 odstotkov norveških podjetij pozna elektronske kartice, ki odklepajo stranišča, imajo pa jih šefi. Če zaposleni hoče v toaleto, mora za ključ prositi nadrejenega, ki bo vedel, kolikokrat si je privoščil "odmor".

Ženske so bile nad zahtevo direktorja zgrožene in so se nemudoma pritožile sindikatu, kjer so razkrili, da to ni edina bizarna zahteva norveških delodajalcev v zvezi z uporabo stranišč. Neka raziskava je namreč razkrila, da so norveški direktorji obsedeni s povečevanjem produktivnosti svojih zaposlenih.

"Zahteva po nošenju rdečih zapestnic je sodu končno izbila dno. Ženske se čutijo ponižane, saj gre za vdor v njihovo zasebno življenje," je povedal varuh pravic delavcev Bjorn Erik Thon, ki pravi, da pritožbe zaradi pretiranega nadzora zaposlenih kar dežujejo. Po njegovem mnenju delodajalci zlorabljajo sisteme, ki so bili nekoč namenjeni večji varnosti, za vohunjenje za zaposlenimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.