Magazin > Bizarno
12 ogledov

Rekorden obisk na petem festivalu iger

Na festivalu so se obiskovalci lahko preiskusili v raznih družabnih igrah. Žurnal24 main
Na festivalu iger so se obiskovalci lahko naučili igrati okoli 100 družabnih iger in si na 13 stojnicah ogledali ponudbo različnih ponudnikov iger.

Letošnji festival iger je po številu obiskovalcev rekorden, v soboto in danes do 16. ure so namreč organizatorji prešteli že dobrih 5000 obiskovalcev. Na festivalu si lahko obiskovalci izposodijo okoli 100 različnih družabnih iger, poleg tega so jim na voljo tudi demonstratorji, ki jih lahko naučijo igranja teh iger. Organizatorji so z obiskom zelo zadovoljni, tudi povpraševanje po igrah je izjemno, je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi organizatorjev Mojca Ocvirk.

Namen festivala, ki letos poteka že petič, je obiskovalcem približati drugačen način preživljanja prostega časa, sprostitve in zabave ob prijetni družbi. Obiskovalcem je bilo letos na voljo za izposojo v igroteki okoli 100 družabnih iger, na 13 stojnicah pa so se predstavljali različni ponudniki družabnih iger ter društva in nevladne organizacije. Prvič pa poteka tudi družinsko tekmovanje za častni naziv Družina iger 2007.

Nastanek festivala
Ideja o festivalu je nastala po zgledu podobnih prireditev, ki v nekaterih evropskih državah potekajo že 20 let. Prvi festival v Sloveniji je leta 2001 gostil več kot 1500 obiskovalcev. Festival iger, ki ne ponuja računalniških iger ter " ničesar na ekranu", po mnenju organizatorjev ponuja drugačen način preživljanja prostega časa in omogoča pristnejši stik in odnos s prijatelji in družino.

Festival pa ima letos tudi dobrodelno noto. Med drugim poteka akcija zbiranja rabljenih in nerabljenih družabnih iger za otroke iz Železnikov. V dobrodelne namene pa bo šel tudi izkupiček od prodanih iger na stojnicah Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, Pikinega Festivala in Unicefa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.