Magazin > Bizarno
20 ogledov

S krvno skupino do pravega moškega

Krvna skupina je ključnega pomena pri izbiri partnerja. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ljudje ponavadi ne razmišljajo o svoji krvni skupini, razen če gre za zdravstvene razloge. Japonci pa imajo do nje drugačen odnos, saj so prepričani, da krvna skupina opredeljuje človekov značaj.

Krvna skupina je na Japonskem pogosta tema pogovorov, saj so tamkajšnji prebivalci prepričani, da vpliva na način življenja, izbiro službe in partnerja. Njihov odnos do krvne skupine je približno takšen, kot ga imamo ljudje na Zahodu do horoskopov.

 

Na Japonskem zato sestanki, kjer posamezniki iščejo sorodno dušo na podlagi krvne skupine, niso nič čudnega. Neka ženska je celo dejala, da je imela slabe izkušnje z moškim krvne skupine B, ker je bil zelo neorganiziran in nezrel za zvezo. Zato zdaj išče partnerja s skupino A, ker so ti po njenem mnenju bolj stvarni.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prvi pogoj za zmenek in službo

Japonci na podlagi krvne skupine takoj vedo, ali je oseba primerna za prvi zmenek. Za ljudi, ki se jim po žilah pretaka kri skupine A, naj bi bilo značilno, da so požrtvovalni, ljudje s skupino 0 pa naj bi bili zelo odločni. Tisti s skupino AB spadajo med uravnotežene, skupina B pa naj bi se pretakala po žilah svobodnih mislecev in sebičnežev.

 

Krvna skupina pa ni predpogoj le za zmenke, temveč tudi za delovna mesta. "Na razgovoru za službo so me povprašali o moji krvni skupini," je razložil neki moški, ki je lastnik skupine B. "Izkazalo se je, da je direktorici to veliko pomenilo, ker je imela v preteklosti slabe izkušnje z zaposlenimi s krvno skupino B. A sem vseeno dobil delo."

 

Da je krvna skupina na Japonskem izjemno pomembna, kaže tudi dejstvo, da je nekdanji premier Taro Aso s podatkom o svoji krvni skupini želel pridobiti čim več volilnih glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.