Magazin > Bizarno
58 ogledov

S pacienti se pogovarja gola

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Psihologinja iz New Yorka prakticira nenavadno terapijo. Da bi jih spodbudila k razkrivanju svojih občutkov, se s svojimi pacienti pogovarja gola.

"Težko govorite o svojih občutkih? Bi pomagalo, če se slečem?" To je geslo tako imenovane "gole terapije", ki jo prakticira 24-letna Sarah White iz New Yorka. Paciente spodbuja k razkrivanju svojih občutkov, medtem ko sama razkriva svoje telo. Za svoje delo sicer nima licence in Ameriška zveza terapevtov in svetovalcev njenega dela ne podpira, je pa deležna precejšnjega zanimanja.

Cilj gole terapije je po njenih besedah pokazati pacientom, še posebej moškim, da nima ničesar za skrivati in da bi jih spodbudila k sproščenosti ter iskrenosti. "To, da vidijo golo žensko, jim pomaga pri osredotočanju na problem, pogledajo globoko v sebe in govorijo odkrito," pravi Sarah.

Med srečanjem s pacienti 24-letna psihologinja počasi slači svoja oblačila in se z njimi pogovarja. Srečanj, ki stanejo 150 ameriških dolarjev na uro, se udeležujejo predvsem moški, slediti pa morajo etičnemu pravilu, po katerem med Sarah in pacienti ni dovoljen fizični kontakt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.