Magazin > Bizarno
187 ogledov

Seks nasveti ljubljanskega škofa

seks Shutterstock
Pred približno sto leti je izšla knjižica Nasveti ženinom in nevestam, Pouk za srečen zakon, ki jo je napisal ljubljanski škof Anton Bonaventura Jeglič.

Škof se je dotaknil tudi "zakonskih dolžnosti", piše spletna stran metinalista.si, in mladoporočencem med rjuhe položil lep šop nasvetov.

1. Namen seksa je reprodukcija. "Ogibati se otrok bi bilo protinaravno dejanje in smrten greh, ki bi izzival jezo in kazen Božjo."

2. Združitev naj se izvrši "sramežljivo", je pa dopuščeno vse, kar je za seks potrebno.

3. Mož naj ne sili žene, da se dotika njegovih genitalij, prav tako naj se tudi sam ne dotika ženinih genitalij, ker "bi mogel ženo tam pokvariti, kar bi bilo za oba jako mučno in žalostno".

4. Pred seksom, ki ne sme biti prestrasten, je treba opraviti molitev.

5. Najbolje je, če se seksa zgodaj zjutraj, "ko je spanje povrnilo telesne moči in je tudi duša bolj mirna".

6. Seksa se lahko takoj po poroki, vendar škof svetuje, da se tega prvega dne "ne poslužita, ampak odgodita na drugo noč. Prvi dan je prevelika razburjenost duše in telesa, moti vedni nemir, šum in hrum od svatov, morda se je malo preveč pilo, zato ni v pravem stanju ne duša, ne telo. Trdi se, da so otroci te noči spočeti bolj slabi in radi pomrjejo."

7. Ne seksajte vsako noč, ker bi se telesa lahko prehitro opešala.

8. Žena mora biti vedno za seks, če bi mož to hotel, razen "ako je mož močno pijan […], ako bi imel mož francosko bolezen […], jetika se naleze po poljubih, po združitvi le malokdaj […]."

Komentarjev 4
  • Aleksander Pintar 11:49 17.julij 2012.

    1 in 7 točka sta v protislovju.8 je negativna za ženske.Zakaj takšni, ki načeloma ne bi sploh smeli sexati pišejo takšne nasvete in bedarije? :)

  • erikkk 18:02 24.junij 2012.

    tak bedarije se lahko spomni samo človekomejevanje omejevanje in še enkrat ...me čudi da še živali niso dresirali v seksu ...

  • Fulmmer 15:06 24.junij 2012.

    Praksa?