Magazin > Bizarno
41 ogledov

Shrek je bil resničen

1/11
Žurnal24 main
Le kdo še ni slišal za zelenega grdobca Shreka, ki je s svojo dobrodušnostjo osvojil srca mnogih? No, marsikdo pa verjetno ni slišal za Mauricea Tilleta, po katerem je slavni Shrek tudi dobil svojo podobo.

Tillet je bil francoski rokoborec, ki se je rodil leta 1903. V zgodnjih 20 letih je zbolel za redko boleznijo akromegalijo, zaradi katere so njegove kosti nekontrolirano rasle. Njegova koža je postala zadebeljena, nos, ustnice, jezik in ušesa pa povečani. Zaradi videza so se mu v domači Franciji začeli posmehovati, zato se je preselil v ZDA, kjer je kot rokoborec služil svoj kruh.

Tillet je dobil vzdevek Francoski angel, menda je govoril 14 jezikov in pisal poezijo, njegova največja želja pa je bila, da bi postal filmski igralec. Bil je pravi samotar, njegov najboljši prijatelj pa je bil podjetnik Patrick Kelly. Leta 1954 je umrl zaradi težav s srcem.

Shreka so oblikovali po Tilletovi podobi, menda pa naj bi si bila tudi karakterno precej podobna. Zgodbo o Shreku je leta 1990 objavil pisatelj William Steig, ki pa ni želel razkriti, po čigavi podobi je Shreka ustvaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.