Magazin > Bizarno
54 ogledov

Skopuha kaznovali z vrtnicami

V Iranu je navada, da ob poroki mož ženi ponudi doto, ki jo ta lahko zahteva kad Žurnal24 main
Iransko sodišče je nekega moškega kaznovalo, ker je zanemarjal svojo ženo. Za kazen ji mora kupiti 124 tisoč rdečih vrtnic.

Iranka Hengameh je deset let mirno prenašala muhe svojega skopuškega moža. "Kmalu po poroki sem spoznala, da je Shahin zelo skopuški. Ko sva šla v kavarno ali restavracijo, mi tudi kave ni želel plačati," je dejala Hengameh. Po desetih letih ji je prekipelo in je od moža zahtevala doto.

Hengameh se je po pomoč obrnila na sodišče, ki je odločilo v njen prid. Skopuh se ji bo moral oddolžiti s 124 tisoč rdečimi vrtnicami, za katere bo odštel nekaj več kot 160 tisoč evrov. Sodišče je poskrbelo, da je mož obljubo izpolnil tako, da mu je zaseglo stanovanje v vrednosti nekaj več kot 42 tisoč evrov.

Mož skopuštvo zanika in pravi, da si lahko privošči le pet vrtnic na dan. Ženi pa naj bi te ideje v glavo vcepili njeni bogati prijatelji. Hengameh bo tako dobila ogromno vrtnic, ki pa na žalost ovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.