Magazin > Bizarno
45 ogledov

Skrivnost modrih ovc

Bi jim katera druga barva bolje pristajala? Žurnal24 main
Ste že kdaj videli modre ovce? Pojavile so se v Angliji, modra barva pa ima poseben pomen.

V majhni vasici na severovzhodu Anglije so se na polju pojavile ovce modre barve. Čredo barvnih ovc je opazil neki fotograf, ki pravi, da si je lastnik očitno privoščil malo šale na njihov račun. Od šestdesetih ovc je bilo le šest popolnoma prekritih z modro barvo. Ostalim je bilo prizaneseno, na dlakah so imele le izrisane modre številke, pravi fotograf. Raznovrstnost pa v čredi ni povzročala vznemirjenja, saj so se mešale med seboj kot ponavadi in veselo prežvekovale travo.

Rahlo osramočeni kmet, ki ne želi biti imenovan, je priznal, da se mu živali do neke mere zdijo nenavadne, vendar je pojasnil, da ovne označuje z modro barvo, ovce, ki so breje, pa prav tako. In kako je kmet prišel na idejo o barvanju ovc? Preden se ovni združijo s samicami, se ponavadi med seboj malo poravsajo in se polijejo z modro barvo. "Če dobro pogledate, so ovce, ki so cele modre, dejansko samci," je še dodal kmet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.