Magazin > Bizarno
22 ogledov

Slovenci obožujemo Šolske ulice

Največ Šolskih ulic obkroža šole. Žurnal24 main
Največ ulic v Sloveniji se imenuje Šolska, sicer pa jih je bilo letos vseh registriranih več kot 10.000.

Statistični urad je objavil, da je bilo v Sloveniji letošnjega 1. januarja registriranih 10.027 ulic. Največ ulic ima Ljubljana, in sicer več kot 1500, kar je 15 odstotkov vseh slovenskih ulic. Tako kot nekatera imena naselij se večkrat pojavljajo tudi nekatera imena ulic. Kar 1228 ulic oz. 12 odstotkov vseh ulic ima takšno ime, da se ponovi večkrat, preostale ulice (8799) pa imajo ime, ki se pojavi samo enkrat. V največ primerih se ime ulice ponovi dvakrat.

Zanimivo je, da je najpogostejše ime med ulicami Šolska ulica, saj se pojavi kar 51-krat. Vsaj eno Šolsko ulico ima vsaka statistična regija, razen notranjsko-kraška. Največ Šolskih ulic zasledimo v podravski in osrednjeslovenski statistični regiji; v podravski 12, kar predstavlja 24 odstotkov vseh Šolskih ulic, v osrednjeslovenski pa 10, kar predstavlja 20 odstotkov vseh Šolskih ulic. V povprečju pa ima Šolska ulica 15 hišnih številk.

Med ostalimi pogostimi imeni ulic so še Prešernova ulica (pojavi se 45-krat), Cankarjeva ulica in Vrtna ulica (pojavita se po 44-krat) ter Gregorčičeva ulica in Kajuhova ulica (pojavita se po 39-krat).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.