Magazin > Bizarno
61 ogledov

Soči: voda v hotelih ni za umivanje obraza

novinarji Soči hotel razmere
1/3
Reševalni pas/Twitter
Kmalu se bodo začele zimske olimpijske igre v Sočiju, novinarji pa že poročajo o nevšečnostih, ki so jim priča v hotelih.

Letošnje zimske olimpijske igre v Sočiju se bodo začele v petek. Novinarji z vsega sveta že prihajajo v rusko letoviško mesto in se nastanjajo v hotele. Pri tem pa imajo nemalo težav. Opisujejo namreč nezaslišane namestitvene razmere. Samo šest od devetih hotelov za medijske hiše je pripravljenih, v hotelih še vedno potekajo gradbena dela, kjer je na voljo tekoča voda, pa na žalost ni pitna oziroma prozorna. Eden od nemških fotografov je za agencijo AP povedal, da se v njegovem hotelu, kjer ga še vedno popravljajo, sprehajajo potepuški psi, po sobah pa se sprehajajo delavci.

Washington Post je zbral nekaj tvitov, ki vas bodo (žal) nasmejali:

"To je ena hotelska soba, ki so jo nam do zdaj dali. Klavnica," je zapisal Harry Reekie in objavil fotografijo sobe, kjer polovica zavese leži na tleh. Pred tem je zapisal, da je CNN rezerviral 11 sob že pred petimi meseci, novinarji pa so tam en dan in na voljo jim je samo ena soba.

Kot je zapisal Shaun Walker, še vedno čakajo, da pripravijo sobe. Ob tem upa, da priprave vključujejo zlaganje toaletnega papirja in ne postavljanje strehe. "Imam sobo. Ni ne gretja ne interneta, vendar ima vsaj posteljo," je zapisal malce kasneje. Nekaj ur zatem je napisal: "Nazaj v hotelu. Dvigalo je po polovici dneva uporabe pokvarjeno. Moral sem po stopnicah. Vrata (zasilna) v mojem nadstropju so zaklenjena. Skrajna komedija."

"Zaradi okvare v našem hotelu ni vode. Trajalo bo kar nekaj časa, da to popravijo," je zapisala Rosa Hwang.

"Recepcija v našem hotelu nima sprejemnice. Vendar ima to fotografijo za dobrodošlico," je zapisal Kevin Bishop in objavil fotografijo, na kateri je fotografija Vladimirja Putina, poleg pa koledar.

"Veliko ljudi ima težave s hoteli. Prepuščeni so ulicam, kjer tvegajo, da se zastrupijo ali jih ujamejo kot pse," je zapisal Wayne Chow.

Bruce Arthur pogreša toplo vodo: "Pogrešam te, topla voda v mojem hotelu. Bila si odlična."

Številni se pritožujejo, da njihov hotel nima sprejemnice. Mark MacKinnon je zapisal: "Za vse tiste, ki se sprašujete, kje je v vašem hotelu sprejemnica: iti morate do lastnikove sobe, kjer se prijavite."

Stacy St. Clair opozarja na strupeno vodo. "V mojem hotelu ni vode. Če bo prišla, so mi v sprejemnici rekli, da je ne smem uporabljati za obraz, ker vsebuje nekaj zelo nevarnega." Uro kasneje je objavila fotografijo vode v dveh kozarcih, ki je vse prej kot prozorna. "Voda je prišla nazaj, nekako. Zdaj vem, kako je videti voda, ki je nevarna za obraz. Še nekaj pozitivnega: obraz sem si umila z vodo Evian in se počutim kot Kardashianove."

Katie Bakes ima slabe izkušnje s kljuko. "Spoznala sem kolega iz La Presse, potem ko sva poskušala najti svoj hotel. Ko sva dobila svoji (začasni) sobi, je kolegu kljuka ostala v roki."

Komentarjev 9
  • Dejan+ 14:07 06.februar 2014.

    ma škandalozno, kakor je bila titova juga ena komunajzarska gniloba , pa pomoje pred 30 leti v sarajevu kljub titovi odsotnosti ni bilo takih neprijetnosti. Sicer če bi bile, jih pa objavit itak da nebi smeli, to je pa tudi res

  • Fulmmer 08:58 06.februar 2014.

    Ma nimate pojma, Rusi so daleč pred vsemi in to je samo inovacija, zdravilni čaj po ceveh....

  • stela 17:14 05.februar 2014.

    t16...seveda so prišli tekmovat, ampak je fajn, če se lahko v miru stuširajo, pa po večerji zaklenejo vrata in v temperirani sobi zaspijo...kaj mislš, bučman