Magazin > Bizarno
134 ogledov

Spremljajte Božička na njegovi poti

Dedka Mraza lahko spremljate prek Google Eartha in mobitelov. (Foto: shutterstoc Žurnal24 main
Božiček in njegova ekipa so se že odpravili na pot okoli sveta. Vas zanima, kdaj se bo spustil skozi vaš dimnik? Poglejte na si na spletno stran noradsanta.org, kjer ga spremljajo na njegovi poti.

Organizacija za nadzor severnoameriškega zračnega prostora Norad in Google  tudi letos beležita pot Dedka Mraza. Norad in njegovi predhodniki sledijo letu Dedka Mraza že več kot 50 let, pred tremi leti pa se mu je pri tem pridružil tudi spletni velikan Google. Tako lahko prek spleta spremljate Dedka Mraza pri njegovem potovanju po celem svetu.

Na spletni strani noradsanta.org beležijo, kje točno v svetu se v določenem trenutku nahaja priljubljeni mož in skozi dimnike dostavlja darila otrokom, razkrijejo pa vam tudi njegov naslednji postanek.

Pri sledenju se Norad poslužuje radarjev, satelitov, 'Santa' kamer in vojaških letal. Tako si s klikom na ikono darila na zemljevidu lahko ogledate fotografije, na nekaterih pa so tudi posnetki mest, ki jih je obiskal Dedek Mraz.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.