Magazin > Bizarno
7180 ogledov

Ste že videli Bezosovo raketo? TV voditelji bruhnili v smeh …

bezos Profimedia
Potovanje v vesolje z Jeffom Bezosom prodali za 28 milijonov dolarjev.

Pred nekaj dnevi je anonimni kupec na dražbi ponudil 28 milijonov dolarjev za sedež poleg Jeffa Bezosa, ko bo ta s svojim podjetjem Blue Origin prihodnji mesec poletel v vesolje. To bo prva raketa s posadko, ki jo bo podjetje milijarderja poslalo v vesolje. Skupno bodo na krovu štirje ljudje. 

Celotna pot naj bi trajala okoli deset minut, kar pomeni, da je anonimnež za pot pripravljen odšteti okoli 45.000 dolarjev na sekundo vesoljskega poleta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Blue Origin bo raketo New Shepard v vesolje izstrelil predvidoma 20. julija. Po izstrelitvi naj bi raketa v dveh minutah pospešila na več kot 3700 kilometrov na uro. Po treh minutah bodo občutili breztežnost.

Posadka bo poletela okoli 100 kilometrov od Zemlje. Za primerjavo, Mednarodna vesoljska postaja (ISS) je od Zemlje oddaljena okoli 400 kilometrov. Nato se bo New Shepard s posadko vrnil na Zemljo in pristal v puščavi Teksasa.

Zanimiva oblika …

O tem, da bo šef Amazona poletel v vesolje, so poročali tudi v Avstraliji v oddaji Today Show. Voditelja Allison Langdon in Karl Stefanovic sta se ob branju vesti o dogodku zelo zabavala, saj Bezosova raketa spominja na falus. "Se zdi še komu nenavaden?“ je v smehu vprašal Stefanovic. 

Več v videu:

Komentarjev 1
  • Sean_Pal 15:56 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦