Magazin > Bizarno
21 ogledov

Študenti ocenjujejo delo in videz učiteljev

Hm ... mislim, da si ta profesor zasluži oceno 3 ... ne, 2 bo čisto O.K. Žurnal24 main
Višje sodišče v Kölnu je odločilo, da imajo študentje pravico ocenjevati svoje učitelje, tako da na svetovnem spletu objavljajo svoja mnenja, vse dokler ne pride do obrekovanja.

Sodišče se je namreč strinjalo z odločitvijo nižjega sodišča, ki je zavrnilo pritožbo neke učiteljice. Ta je vzdrževalce spletne strani www.spickmich.de obtožila, da blatijo njeno ime in vdirajo v njeno zasebnost.
Na omenjeni spletni strani je možno ocenjevati delo učiteljev, in sicer na lestvici, kjer je ocena 1 najboljša, 6 pa najslabša. Predstavnik za stike z javnostmi sodišča v Kölnu je povedal, da je bilo delo omenjene učiteljice ocenjeno s precej slabo oceno 4,6.
Študentje na spletni strani svoje učitelje lahko razvrščajo v kategorije, kot so cool, smešni in seksi, ter ocenjujejo pravično. Stran, postavljena letos, je pravzaprav spletni forum, kjer študentje lahko komentirajo vse, od poezije do dela njihovih učiteljev. Operaterji trdijo, da ima spletna stran prek 150.000 uporabnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.