Magazin > Bizarno
59959 ogledov

Tako se je ukrajinski mornar maščeval ruskemu tajkunu

jahta Reševalni pas/Twitter
V Španiji so aretirali Ukrajinca, ki je delno potopil jahto ruskega tajkuna, vredno skoraj 8 milijonov dolarjev.

Tarasa Ostapchuka so v soboto prijeli na Majorki, ker je namerno odprl več ventilov, da bi potopil 50-metrsko jahto, ki je v lasti ruskega tajkuna Alexandra Mijeeva, direktorja orožarskega podjetja Rosoboronexport. S tem je izkazal svoje nestrinjanje z rusko invazijo na Ukrajino.

Ostapchuk naj bi ob prihodu policije povedal: "Moj šef je zločinec, ki prodaja orožje, s katerim ubijajo Ukrajince."

"Gledal sem novice o vojni in videl posnetek helikopterskega napada na stavbo v Kijevu. Uporabljeno orožje proizvaja podjetje lastnika te jahte. Napadali so nedolžne ljudi," pa je Ostapchuk izjavil pred sodnikom in dodal, da dejanja ne obžaluje. "To bi storil še enkrat," je še pripomnil mornar, ki so ga medtem že izpustili. Takoj se je odpravil v Ukrajino. "Boril se bom. Takoj, ko prispem do ukrajinskega mesta, bom našel poveljnika in ga vprašal, ali me potrebuje."

Ostapchuk je na jahti Lady Anastasia kot mehanik delal deset let. "Rekel sem si: 'Zakaj potrebujem službo, če pa imam svojo državo. Imel sem dobro službo kot vodja mehanikov na tej jahti in tudi dobro plačo, a se bom boril za svoj narod. Ne bom izgubil svoje države. /.../ Orožja še nikoli nisem držal v roki, a če bo treba, ga bom," še pravi.

 

 

 

 

Komentarjev 9
  • david193 08:25 19.marec 2022.

    Bravo, res pohvalno za ukrajinca. Prej zaposlen pri rusu za blaginjo potem pa nož v hrbet. Nekaj podobnega se je dogajalo leta 91 v vojni za Slovenijo kjer so se jugoviči pistavili na stran svojih držav. Predstavljajte si da se ...prikaži več slučajno ta zgodba ponovi. Slovenije v enem dnevu ni več. Slovenija ima res srečo da še sploh obstaja. Če se nekomu samo zazdi da bi se rad razširil nas ima v trenutku🙉

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:00 01.marec 2022.

    Bravo mehaniku! Škoda, samo, ker bo bo ostal brez službe, pa še v zapor bo moral. No, ampak vežen je namen, bi lahko rekli.

  • rd2dmk2 14:59 01.marec 2022.

    no kolegi ste pozabili na 11 september in nebotičnika.. od kod so prišli piloti ?