Magazin > Bizarno
25 ogledov

Tekmovanje v metanju mrtvih zajcev

Na Novi Zelandiji je sicer več kot 30 milijonov divjih zajcev. @ iStockPhoto Žurnal24 main
Tekmovanje, kjer se otroci preizkušajo, kdo lahko najdlje vrže mrtvega zajca. Na Novi Zelandiji je očitno možno prav vse.

Na Novi Zelandiji so več let prirejali tekmovanje z naslovom Metanje zajcev. Tekmovanje je bilo namenjeno predvsem otrokom, ki so preizkušali svojo moč tako, da so metali mrtve zajce. Tisti, ki ga je vrgel najdlje, je bil »zvezda dneva«.

Komaj zdaj pa so borci za pravice živali dosegli, da se tekmovanje ukine. Inšpektor Charles Cadwallader je ob tem dejal: »Ali bi vi metali svojo mrtvo babico v daljino tako za šalo na njenem pogrebu?«

Organizator Jo Moriarty pa odvrača, da je ukinitev tekmovanja le politična poteza in trdi, da »otroci tega mesta ljubijo svoje živali.«

Mesto Waiau bo tako ostalo brez tekmovanja, ki je bilo tam že tradicionalno. Po večletnem boju so borci za pravice živali le zmagali, saj je prevladalo mnenje, da metanje mrtvih zajcev otrokom daje vedeti, da so mrtve živali lahko del zabave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.