Magazin > Bizarno
9794 ogledov

To norost Slovencev si je ogledalo že več kot 20 milijonov ljudi

dunkin devils
1/5
Dunking Devilsi za skoke z obzidja gradu Snežnik v ogromen kup sena poželi že 20 milijonov ogledov.

Ste že slišali za “skok v neznano” ali tako imenovani “leap of faith”? Seveda ni govora o izrazu, ampak akrobatskem manevru, ki je tekom let postal zaščitni znak franšize Asasinov nazor (ang. Assassin’s Creed). Omenjen trik, pri katerem liki iz igre skočijo z vrtoglave višine na mehko podlago, je navdihnil akrobate Dunking Devils, ki so se manever odločili prenesti tudi v resnično življenje! Leteči vragi so se v sklopu svoje video serije odpravili na čudovit grad Snežnik in se s kar 17 metrov višine pognali v zrak, pri čemer jih pri tleh ni čakala pristajalna blazina, temveč zgolj kup sena! Kratki videi s snemanja so na TikToku poželi že več kot 20 milijonov ogledov, zdaj pa so nam fantje postregli še z epizodo svojega novega podviga.

Za Devilse je pri izvajanju akrobatskih trikov varnost vedno na prvem mestu, zato so se ambicioznega podviga lotili zelo premišljeno. Pred snemanjem so pozorno spremljali vremensko napoved, saj bi dež in mokro seno onemogočila uspešno izvedbo trika - ali pa bi se končalo s kupom poškodb. Da bi zagotovili čim bolj mehak pristanek, so fantje priskrbeli kar 4 tone sena, ki so ga nato razrahljali in oblikovali v ogromen kup. Čeprav je kup v višino meril kar 3 metre in bil velik za šolski avtobus, je bila cona pristanka zelo ozka, kar je zahtevalo še večjo mero previdnosti. Pri preizkušanju “naravne pristajalne blazine” so se leteči vragi postopoma vzpenjali, dokler niso prišli do svojega cilja - vrtoglavih 17 metrov. Z vrha zibajočega se žerjava se je v stilu Asasinov nazor proti kupu sena pognal Matevž Pogačar in tako “skok v neznano” uspešno izvedel tudi izven video igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.