Magazin > Bizarno
37131 ogledov

To začno govoriti 72 ur pred smrtjo

Smrt
Ali čutijo, da nas zapuščajo?

Tik pred smrtjo se pri nekaterih ljudeh zdi, da vedo, da nas za vedno zapuščajo. Nekateri celo govorijo, da vidijo svojce, ki so že zdavnaj pokojni. "V devetih tednih sem izgubila tako očeta kot sestro, zato sem se odločila raziskati smrt. Dojela sem, da ljudje začutijo, kdaj bodo umrli. V zadnjih 72 urah svojega življenja začno govoriti določene stvari," je povedala Patricia Pearson, novinarka in avtorica knjige Opening Heaven Door: Investigating Stories Of Life, Death and What Comes After.

Njena raziskava temelji na pogovorih z ljudmi, katerih poklic je nenehni kontakt s pacienti, ki bolehajo za neozdravljivimi boleznimi. Govorila je tudi z ljudmi, ki so preživeli klinično smrt in se vrnili med žive.

Patricia je odkrila, da ljudje 72 ur pred smrtjo govorijo o potovanjih, iščejo svoje čevlje in govorijo, da morajo iti domov, čeprav so že doma. Imajo vizijo potovanja, vedo, da nekam odhajajo. "Sestra je umrla zaradi raka na dojkah in spomnim se, da je nenehno ponavljala, da ne ve, kako oditi, poleg tega pa je nenehno omenjala neke 'nesrečne stevardese'," je v knjigi zapisala Patricia. Medicinska sestra je povedala, da jo je eden od pacientov, ki je umrl za rakom, tik pred smrtjo vprašal, če njegova žena ve vse, kar je povezano z njegovim potnim listom in letalsko karto. Ta ista medicinska sestra je bila ob več kot sto pacientov, ki so umrli in pravi, da občutek potovanja ni le naključje, pravi, da jih je veliko, ki govorijo o tem pred smrtjo.

Nekateri ljudje so celo kakšno uro pred smrtjo 'videli' svoje najdražje, ki so že pokojni in to so videvali ljudje, ki so prejemali zdravila in tisti, ki jih niso prejemali.

 

Komentarjev 4
  • bisabre 07:54 07.november 2017.

    Moja babica 14 dni pred smrtjo ni jedla, prejemala je zgolj ifuzijo. Na dan ko je umrla pa je spila veliko skodelo juhe, na dušek, čez čas je odšla.

  • franci 20:13 05.november 2017.

    MUKA ZA BLIŽNJE, SKRPUCALO NAMENJENO ZASLUŽKU? OPROSTITE, KAJ VESTE O ROJSTVU, ŽIVLJENJU IN SMRTI? vERJETNO TO, DA OJSTVO IN SMRT SPREMLJA VINO (PIJAČA) IN MODA ŠE PESEM. SMO DRUŽBA MLADIH, LEPIH, USPEŠNIH , ZDRAVIH IN NEUMRLJIVIH LJUDI. OTROCI SE ROJEVAJO ...prikaži večJO LE ZDRAVI, KI SE POTEM LEPO RAZVIJAJO, NE OBOLEVAJO IN SE USPEŠNO VKLJUČUJEJO V ŽIVLJENJE TER SE NEVIDNO POSTARAJO IN UPOKOJIJO. DRUGEGA NE VIDIMO.NE LOČIMO NATALITETE IN ŽIVOROJENIH, NE LOČIMO MORBIDITETE IN MORTALITETE;

  • kapibara1 19:36 03.november 2017.

    Muka za bližnje