Magazin > Bizarno
62 ogledov

Tožba zaradi odvisnosti od seksa

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Enainpetdesetletnik toži farmacevtsko podjetje GlaxoSmithKline, saj ga je njihovo zdravilo spreobrnilo v gejevskega odvisnika od seksa in kockarja.

Francoz Didier Jambart, ki je poročen in ima dva otroka, je leta 2003 začel jemati zdravilo requip, ki se zdravi pri Parkinsonovi bolezni. Od takrat je po navedbah njegovega odvetnika že trikrat skušal storiti samomor, potem ko je zaradi tablet postal odvisen od kockanja, se razkazoval na spletu in postal homoseksualen odvisnik od seksa.

Dve leti kasneje je tablete nehal jemati, vendar so ga do takrat v službi že premestili na slabše delovno mesto, utrpel pa je tudi duševne travme. Od podjetja in svojega nevrologa, ki mu ni točno pojasnil vseh stranskih učinkov zdravila, zahteva 610 tisoč ameriških dolarjev (skoraj 450 tisoč evrov).

Med omenjenimi opozorili je sicer navedeno, naj bolnik, ki jemlje zdravilo, opozori svojega zdravnika, če ima nenavadno željo po kockanju in drugih nenavadnih obnašanjih. Jambartov odvetnik trdi, da so se omenjena opozorila pojavila šele leta 2006, torej takrat, ko je njegov klient že prenehal z jemanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.