Magazin > Bizarno
32 ogledov

Tudi sloni imajo lepotna tekmovanja

Sloni
1/4
Reuters
Na jugozahodu Nepala se je odvilo vsakoletno lepotno tekmovanje slonov. Naslov lepotne kraljice je letos pripadel 15-letni slonici Kali.

Na jugozahodu Nepala se je odvilo vsakoletno lepotno tekmovanje slonov. Ogromne živali so ponosno paradirale po odru, strokovna žirija pa je na koncu izbrala najlepšo. Letos je ta naslov osvojila 15-letna slonica Kali. Poleg lepote so bili glavni kriteriji okrasje, disciplina in higiena. Pred izborom so lastniki tako svoje živali kopali, oljili, jih krasili z barvitimi vzorci in prekrivali s svilenimi živobarvnimi šali.

Gre za del lokalnega festivala v okrožju Chitwan, katerega namen je privabiti čim več turistov. Nepalska turistična organizacija, ki organizira lepotni izbor, zatrjuje, da na ta način lastnike slonov vzpodbujajo k boljši skrbi za živali. Nepal je namreč zaradi ravnanja s sloni pogosto tarča kritik aktivistov za pravice živali. Po podatkih nepalske vlade je v državi kakih 170 divjih in približno enako število udomačenih slonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.