Magazin > Bizarno
76 ogledov

Tumor težji od pacientke

Ahui je podedovala bolezen, multiplo nevrofibromatozo, od svoje mame, ki je tej Žurnal24 main
Kitajski zdravniki so se uspešno spopadli s 45-kilogramskim tumorjem, ki je zadnji dve leti popolnoma obvladal življenje 36-letnice.

Tumor je tehtal več kot njegova 36-letna lastnica Ahui iz Guangzhouja. Dve ekipi kirurgov, ki sta operirali več kot osem ur, sta se spopadli z več kot 120 centimetrov dolgim tumorjem. "Kirurge smo morali razdeliti v dve skupini. Prva skupina je začela od pasu navzdol, druga pa od desne noge navzgor," je dejal glavni kirurg Huang Guangxiang. "Tako velikega tumorja še nisem videl. Zdravniška poročila kažejo, da gre za največji tumor vrste nevrofibromatoza na svetu."

Ahui je povedala, da se je tumor v velikosti enega jajca prvič pojavil na desni ritnici, ko je bila stara 12 let. Zdravniki so ga uspešno odstranili, a zgodba se ni končala. "Po desetih letih se je tumor spet pojavil na istem mestu, le da je ta rasel kot podivjan. Zaradi tega se že dve leti nisem skopala in ves čas preležala v postelji. Sestra je pustila službo, da je lahko skrbela zame."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.