Magazin > Bizarno
19 ogledov

Vaš pasji značaj

Ste labradorec, beagle ali čivava? Žurnal24 main
Ste že pomislili, da bi se nekaterih veščin lahko naučili od svojega štirinožnega prijatelja? Psički znajo garati, počivati, se veseliti in jeziti takrat, ko je za to najboljši čas.
Pravilo številka 1: Vsi bi morali garati kot psi
Pa je ta pregovor res pravilen - je res, da psi garajo? Seveda, vendar vsaka pasma počne le stvari, ki ji ustrezajo. Beagli zaradi svoje požrešnosti predstavljajo odlične policijske »vohače« hrane, vendar zaradi svoje ozke usmerjenosti na hrano ne bodo zaznali ničesar drugega. Zlati prinašalci so – kot pove že ime – najboljši v prinašanju stvari na kopnem, medtem, ko jim njihovi soimenjaki, labradorski prinašalci, konkurenco delajo v vodi. Zato drži, ko rečemo, da psi garajo. Samo pomislite na labradorčka, ki je pripravljen palico iz jezera vleči do onemoglosti. Pomembno pa je zakaj je pripravljen na takšno garanje? Odgovor se seveda glasi – ker v tem neznansko uživa. Po povsem enakem ključu bi si morali službe izbirati tudi ljudje. Če boste počeli nekaj, kar vas veseli, bodo dolge ure garanja minile kot bi trenil z očmi. Razmislite kaj vas v življenju osrečuje. Bi radi ostali doma z otroki? Potem ostanite. Bi radi delali kljub temu, da imate tri otroke? Seveda!

Pravilo številka 2: Beaglu ne smete dati toliko hrane, kot si je želi
Beagli – najbolj znan primerek je Snoopy - pojejo veliko več kalorij, kot jih potem dejansko porabijo. Otožni in proseči pogledi, slinjenje in drezanje s tačko služijo enemu samemu namenu – prikopati se do prepovedanega prigrizka. Vas na koga spominja? Tudi med ljudmi obstajajo človečki beagli, ki jim ni nikoli dovolj bodisi, da gre za hrano, denar, nadzor ali ljubezen. Tako kot ne morete nasititi pasjega beagla, je nenasiten tudi človeški beagel, zato s takimi ljudmi ne izgubljajte energije, saj gre za »borderline« oziroma narcisistične osebnosti.

Pravilo številka 3: V vsakem naporu najdite izgovor za počitek
Če ste beagel, boste verjetno ležali na hrbtu, se valjali po travi in soncu nastavljali svoj zaobljeni trebušček. Prinašalci bodo med tem lovili frizbi, vendar bodo v trenutku odskoka popustili vse telesne mišice zato, da bosta njihov odriv in let najmočnejša. Takšnih veščin se lahko naučite tudi sami. Ne bodite zategnjeni, ko je situacija zelo stresna - prav takrat je zelo pomembno, da se sprostite. Bolj kot ste podvrženi naporom, več se morate sproščati.

 

Preberite še:

Cigaretam bodo odvzeli osebnost

Euro 2008 smrtno nevaren

Lansirano dietno vino

Pravilo številka 4: Ko zaupate sebi, lahko zaupate vsakomur
Veseli psi se razveselijo tako pasjih kot človeških znancev. Po drugi strani pa se jeznih psov izogibajo tako psi kot tudi ljudje. Psi to počnejo zato, ker zaupajo svojim instinktom. Za ljudi pa takšno zaupanje pomeni vedenje o tem, da bo lažnivec lagal, prevarant varal in sitnoba sitnarila. Če se tega zavedate, se lahko takim ljudem izognete – brez posebnih vljudnih besed – tako kot kužki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.