Magazin > Bizarno
15 ogledov

Vatikan: Simpsonovi so katoličani

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Vatikanski časopis L'Osservatore Romano je v svoji nedeljski izdaji zapisal, da sta lika iz priljubljene animirane serije Simpsonovi, Bart in Homer, prava katoličana.

L'Osservatore Romano je analiziral epizodo iz leta 2005 z naslovom Oče, sin in sveta gostujoča zvezda, ki je bila predvajana nekaj tednov po smrti papeža Janeza Pavla II. Barta na začetku epizode izključijo iz šole, starša pa ga nato vpišeta v katoliško šolo. Tam spozna duhovnika, ki ga spreobrne v katoliško vero. Po tem se Homer kljub zgražanju soproge Marge odloči, da se bo spreobrnil tudi sam.

"Malo ljudi ve za to in on naredi vse, da bi lahko prikril, vendar je resnica: Homer J. Simpson je katoličan," še navaja vatikanski časopis.

Vatikana pa obenem ne moti, da Homer vedno prespi nedeljsko mašo in zbada svojega soseda, evangeličana Neda Flandersa.

Svoje trditve časopis podkrepi še z navedbami, da člani družine pred obroki molijo in na svojevrsten način verjamejo v življenje po smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.