Magazin > Bizarno
26 ogledov

Z Gangnam Stylom prekinile protest

Gangnam Style Reuters
Skupina indonezijskih policistk se je odločila za nenavaden, a učinkovit način pomiritve protestnikov, ki so se v mestu Surabaya zbrali na demonstracijah ob 1. maju.

Množico so indonezijske policistke navdušile s svojo izvedbo znamenitega plesa na skladbo Gangnam Style južnokorejskega zvezdnika Psyja. Več tisoč protestnikov je zajel val navdušenja, ko je okoli 80 policistk v temnomodrih uniformah zaplesalo na popularni hit. Kakšnih 5.000 jih je celo plesalo skupaj z njimi.

"Množica je ponorela. Bili so tako veseli in občutek, da smo jih navdušile, je odličen," je poudarila policistka Elly Wahyuningtyas. "Vadile smo tri dni in mislim, da je to res pomagalo ohraniti mir in dobro voljo med ljudmi," je še dodala.

Veselo vzdušje na protestih je bilo sicer v nasprotju z demonstracijami drugod po državi. V Džakarti je boljše pogoje za delo in višje plače zahtevalo okoli 55.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.