Magazin > Bizarno
17 ogledov

Za poklic zombija 40 tisočakov

Izpod razbitin so se prikazali zombiji. (Foto: Glenn Copus) Žurnal24 main
Pozabite na dolgočasne pisarne, razkrivamo vam deset najbolj bizarnih poklicev, za katere ne potrebujete univerzitetne izobrazbe.

Poklicni zombi

Če niste eni izmed tistih, ki se radi šemite la za pusta hrusta, zagrabite priložnost in si kostum zombija nadenite vsak dan v letu. Statisti v filmih o zombijih namreč zaslužijo kar 40 tisoč evrov letno.

Pisec sporočil za kolačke sreče

Ljubiteljem kitajske hrane so verjetno znani kolački sreče (fortune cookie), v katerih se nahajajo vsakdanje modrosti. Poleg kreativnosti morajo pisci obvladati tudi prevajanje iz kitajščine v angleščino in obratno. Bi zmogli?

Virtualni iskalec zlata

Oboževalci priljubljene računalniške igrice World of Warcraft gredo v boju za zmago celo tako daleč, da za pravi denar kupujejo zlato od virtualnih iskalcev zlata. Če ste torej odlični v igranju računalniških igric, lahko s tem služite resne denarce.

Čistilec mrhovine z avtocest

Ali ste na avtocesti že kdaj opazili mrtvo žival? Verjetno zelo redko, saj obstajajo za to usposobljeni cestni delavci, ki z avtocest odstranjujejo mrhovino. Šušlja se, da njihovih tovornjaki ravno ne dišijo.

Čistilec akvarijev za morske pse

Ko te namesto odmora za malico lahko pomalicajo tvoje stranke. Eden najbolj adrenalinskih poklicev na svetu je zagotovo poklic čistilca akvarijev za morske pse.

Ugotavljalec spola piščancev

Za ta poklic potrebujete strokovni izpit, saj se spolni organi piščancev nahajajo v njihovi notranjosti. Ugotavljalec spola piščancev na dan pregleda tudi do tisoč živali. Moške primerke pošlje v poreditev in kasnejši zakol, ženske pa pusti pri življenju, da še naprej valijo jajčka.

Čistilec kosti na kmetijah

Nekateri okopavajo krompir, medtem ko drugi čistijo njihove kmetije, ki so mimogrede polne stoletnih okostij in trupel. Tudi človeških.

Osemenjevalec krav

Za ta poklic se vse pogosteje odločajo tudi ženske. Največja "svetla točka" poklica je zagotovo to, da moraš roko vse do komolca poriniti v kravo.

Zbiralec črvov

Če hodite na ribolov, veste, kako težko je izkopati črva. Vendar vam delo olajša kalifornijska farma črvov in njeni uslužbenci, ki ves dan sortirajo štiricentimetrske črve v škatljice, ki nato romajo v roke zagrizenih ribičev.

Razbijalec jajc

Če ne veste, kaj bi počeli v življenju, se lahko zaposlite kot profesionalni razbijalec jajc. Vaš delavnik bo zelo preprost: razbijete jajce, ga povohate, če je morda gnilo, in ločite rumenjak od beljaka. Minus tega poklica sta vrtoglavica in glavobol, ki ga povzroča celodnevno ovohavanje gnilih jajc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.