Magazin > Bizarno
63 ogledov

Žalostne usode loterijskih milijonarjev

milijonar Shutterstock
Si želite zadeti na lotu? Preberite, kaj se je pripetilo nekaterim loterijskim milijonarjem in morda si boste premislili.

Jeffrey Dampier in njegova žena sta leta 1996 na loteriji zadela 20 milijonov dolarjev. Z denarjem je svojim sorodnikom kupoval hiše in ustanovil podjetje, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo popovke. Leta 2005 se je Dampier odpravil k svoji svakinji in njenemu fantu, ki sta trdila, da imata težave z avtom. Reveža sta nato ugrabila, pozneje pa celo umorila.

Evelyn Adams je na lotu zadela kar dvakrat in skupaj zadela več kot pet milijonov dolarjev, kljub temu sedaj živi v prikolici. Veliko denarja je izgubila v igralnici, nekaj pa ga je podarila znancem in sorodnikom. „Vsi so me nadlegovali. Nikoli se nisem naučila reči ne. Želim si, da bi še enkrat zadela na lotu. Tokrat bi z denarjem ravnala bolj pametno.“

Jack Whittaker je leta 2002 zadel 315 milijonov dolarjev. Kmalu zatem so ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola aretirali. Nekaj mesecev pozneje je Jack izjavil, da so mu iz avtomobila ukradli kovček, v katerem je imel več kot pol milijona dolarjev. A prava tragedija ga je šele čakala. Leto dni pozneje je zaradi prevelikega odmerka drog umrla njegova vnukinja.

William Post je zadel 16.2 milijona dolarjev. Njegovo nekdanje dekle ga je kmalu zatem tožilo in sodišče ji je res prisodilo polovico dobitka. Njegov brat pa je najel morilca, ki bi Posta ubil, saj je upal, da bo denar podedoval. Na srečo mu ni uspelo. Le eno leto pozneje pa je milijonar izgubil ves svoj denar. Še več. Ima dolgove v višini enega milijona dolarjev.

Billyju Bobu Harrellu se je sreča nasmehnila leta 1997, ko je zadel 31 milijonov dolarjev. Kupil si je ranč, šest hiš in nekaj avtomobilov. Oglasili pa so se tudi sorodniki in znanci, ki jim je radodarno poklanjal denar. Njegova razsipnost je ujezila ženo, ki se je od njega ločila. Harrell je padel v depresijo in storil samomor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.