Magazin > Bizarno
3 ogledov

Zapornika uprizorila filmski pobeg

Življenje za rešetkami je za nekatere zelo udobno. Žurnal24 main
Zapornikoma v New Jerseyju je uspelo uprizoriti pravi filmski pobeg.

Zapornika Jose Espinosa in Otis Blunt sta si privoščila filmski pobeg. Zaprta sta bila v strogo varovanem zaporu v New Jerseyju, iz katerega pa jima je uspelo pobegniti.

Espinosa in Blunt, ki sta bila v sosednjih celicah, sta najprej izdolbla luknjo med obema prostoroma. Blunt je nato skozi odprtino splezal v Espinosovo celico, kjer sta s skupnimi močmi izdolbla luknjo v zunanjo steno in s strehe skočila v svobodo. Ustavila ju ni niti bodeča žica.

Zahvalila sta se pazniku
Odprtine v stenah sta prekrila s fotografijami žensk v kopalkah, v postelji pa sta namesto njiju ležali dve figuri, narejeni iz rjuh in blazin. Pozabila nista niti na paznike v zaporu. "Paznik XY hvala za orodje, res si pravi prijatelj. Vesele praznike," je pisalo na sporočilu, ki sta ga pustila za seboj. Oblasti preiskujejo, ali je bil omenjeni paznik vpleten v njun pobeg in so že razpisale tiralco za obema pobeglima kaznjencema.

Njun pobeg zelo spominja na pobeg iz filma Kaznilnica odrešitve, kar je priznal tudi tožilec Ted Romanko, čeprav ni naklonjen primerjavam s filmi.  "Res pa je, da so imeli v Kaznilnici odrešitve lepši plakat na steni," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.