Magazin > Bizarno
16 ogledov

Zaradi vode odložil predpasnik

Alergija na vodo je končala Andyjevo kuharsko kariero Žurnal24 main
Andy Laughton se je moral posloviti od kuharske kariere, ker je po 23 letih postal alergičen na vodo. Zdravniki odgovore še iščejo.

Kuhar v hotelu s petimi zvezdicami Andy Laughton si je moral vsak dan neštetokrat umiti roke in ko se je v nekem trenutku na rokah pojavila srbečica, ki ni hotela izginiti, si ni mislil, da bo to konec njegove kariere.

Problem je poskušal rešiti z uporabo gumijastih rokavic, a se je izkazalo, da je alergičen na lanolin in nikelj, ki ju uporabljajo pri proizvodnji rokavic. Ni mu preostalo drugega, kot da opravi vrsto testov, s katerimi so se zdravniki poskušali dokopati do vzrokov za srbečico. Rezultat je bil presenetljiv. Zdravniki so 39-letniku povedali, da je alergičen na vodo. Tako je moral po 23 letih za vedno obesiti predpasnik.

"Počutil sem se, kot da ne morem zmagati. Uporabljal sem gumijaste rokavice, saj so se izpuščaji odprli, ko so prišli v stik z vodo," je dejal Laughton. "Ko sem spoznal, da jih ne morem uporabljati, sem se znašel pred težavo. Roke sem si celo zavijal v samolepilno folijo in čez njo potegnil rokavice." Alergija se je nesrečnemu kuharju razvila samo na rokah, saj se je lahko prhal in kopal, če je le imel roke na suhem.

Ko se je poslovil od kuhalnice, si je našel drugo delo. Sedaj popravlja računalnike in vodi svoje podjetje. Zdravniki pa še vedno ne znajo pojasniti, kaj je sprožilo reakcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.