Magazin > Bizarno
23 ogledov

Zares veliko moških v pajkicah!

Zelen klobuček je bil skoraj pravilo. Žurnal24 main
V Nottinghamu, angleškem mestu, blizu katerega naj bi "uradoval" Robin Hood, so postavljali nov svetovni rekord; na enem mestu se je zbralo največ ljudi v pajkicah doslej.

In uspelo jim je. Prostovoljci, ki jih ni bilo sram zlesti v oprijeto oblačilo, ki ga je ljubil legendarni Robin, so potolkli prejšnji rekord, ko se je v pajkice naenkrat obleklo 607 ljudi. Tokrat se jih je pri nottinghamskem gradu bilo 1119 – toliko so jih našteli okoli poldneva. Bili so oblečeni zelo podobno kot junak iz Sherwoodskega gozda. Pravila so namreč zahtevala, da nosijo koničasto čepico, v katero je zataknjeno pero, zeleno ali rjavo tuniko, pajkice in usnjene gležnarje ali škorenjce. Organizator Dave Green je po uspešno postavljenem svetovnem rekordu povedal: "Osupel in navdušen sem, da je prišlo toliko ljudi. Nekaj je, če ljudje idejo pohvalijo, težje pa jih je prepričati, da se potrudijo in na tako mrzel dan zlezejo v pajkice . Zelo, zelo sem zadovoljen. Stvar je v tem, da lahko sodeluje kdorkoli, vsi so dobrodošli. Samo pripravljeni se morate biti malo ponorčevati iz sebe."

Pajkice, tudi zelo oprijete kavbojke/pajkice, so že nekaj let zelo moderne in predvsem v Angliji se vanje tlačijo skoraj vsi suhljati (ali pa tudi ne) rockerji. Robin Hood je torej vedel že davno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.