Magazin > Bizarno
172 ogledov

Zato Albert Einstein kaže jezik

Albert Einstein Profimedias
Ali veste, zakaj znani jedrski fizik Albert Einstein na fotografiji kaže jezik?

Gotovo ste že videli fotografijo skuštranega sivolasca, slavnega jedrskega fizika Alberta Einsteina, na kateri je v nenavadni drži, saj ima iztegnjen jezik. 

Morda bi pomislili, da gre za eno od številnih montaž, ki krožijo po spletu, a pričujoča fotografija je menda avtentična. Kaj se je zgodilo, da se je genialni fizik pustil fotografirati v tej drži?

Posneta po rojstnodnevni zabavi

Resnična zgodba gre v leto 1951, ko je 14. marca praznoval 72. rojstni dan. Prijatelji in kolegi so mu priredili zabavo, na katero so prišli številni gosti, pa tudi predstavniki medijev in fotografi.

Po koncu prireditve je bil Einstain medna že precej utrujen, a je kljub temu "opravil svojo dolžnost" in poziral fotoreporterjem.

Naveličan kamer

Ko se je odpravljal domov in je že bil v vozilu, je k njemu pristopil fotograf Art Sasse in ga poprosil za še eno fotografijo. 

Einstein se je obrnil in naveličan nastavljanja kameram pokazal jezik, Sasse pa je posnel fotografijo, ki je postala ena najbolj slavnih.

Všeč naj bi bila celo Einsteinu samemu, ki je naročil devet kopij.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.