Magazin > Bizarno
30 ogledov

Želi si sperme moža v komi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Sosede Italijane je na noge spravil primer ženske, ki zahteva spermo svojega moža, a ta je v komi. Z zadevo se ukvarjata tudi sodišče in Vatikan.

Ženska se je odločila, da hoče postati mati in da bo oče njenega otroka njen mož, ki pa je v komi zaradi možganskega tumorja. Zdravnikom v mestu Pavia v Lombardiji je zato naročila, naj možu odvzamejo spermo, a so se ji uprli. Razlog? Za umetno oploditev je potrebna privolitev obeh partnerjev.

Na sodišče
To pa odločne Italijanke ni ustavilo. Pravico je šla iskat na sodišče, a so jo zavrnili, saj njen mož ni nikoli izrecno izjavil, da želi postati oče. Njegova žena zdaj napoveduje pritožbo na odločitev sodišča.

Vatikan proti
Novica je prispela tudi v Vatikan, kjer odločno protestirajo proti takšni oploditvi. Kot pravijo, mora mož dati soglasje za odvzem sperme in spočetje otroka, kar pa v tem primeru ni mogoče.

Ponudba za oploditev
Je pa svojo pomoč ponudil kontroverzni ginekolog Severino Antinori. Ta je italijansko in svetovno javnost že razburil, ko je izjavil, da je pred devetimi leti kloniral tri otroke. Zdaj je pripravljen umetno oploditi tudi Italijanko, katere mož je v komi. Vprašanje je le, kako bo prišel do sperme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.