Magazin > Bizarno
23 ogledov

Ženske ovulirajo tudi zvočno

Višji glas pri ženski naj bi veljal za bolj privlačnega. Žurnal24 main
Rezultati raziskave so pokazali, da ženske ob plodnih dneh govorijo z višjim tonom kot običajno. S tem naj bi privabljale moški spol.

Po poročanju nemške tiskovne agencije DPA ob plodnih dnevih ženske govorijo z višjim glasom kot običajno, višji glas pri ženski pa velja za bolj privlačnega.

Raziskavo so izvedli na kalifornijski univerzi UCLA na 69 študentkah in sodelavkah. Še posebej jasna je bila sprememba glasu v dveh dnevih pred ovulacijo, ki sta po navedbah raziskovalcev najplodnejša dneva mesečnega ciklusa.

Različne raziskave so doslej pokazale, da so ženske med plodnimi dnevi najprivlačnejše. Tako naj bi poleg višjega glasu med ovulacijo pridobile tudi nekoliko svetlejšo polt, nekateri deli telesa, kot so prsi, ušesa in prsti, pa naj bi postali bolj simetrični, še navaja DPA.

Da se tako moškim kot ženskam ženski glas v njihovih plodnih dnevih zdi nekako lepši, je pred tem pokazala že raziskava znanstvenikov na državni univerzi v zvezni državi New York, ob čemer pa za to niso poznali vzroka. Zadnjo v vrsti raziskav raziskovalci tako vidijo kot dokaz za to, da višino glasu spremeni prav ovulacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.