Magazin > Bizarno
806 ogledov

Zvezdniki, ki so umrli bizarne smrti

Brittany Murphy
1/15
EPA
Nemalo slavnih imen je življenje zaključilo v bizarnih okoliščinah, v katere še danes včasih podvomimo. Preverite, kateri zvezdniki so to.

Brandon Lee, sin karatejske legende Brucea Leeja, je umrl leta 1993 po tem, ko so ga na snemanju filma Vran ustrelili s pravo pištolo, čeprav so na snemanju uporabljali lažne. Posnetek njegove smrti je bil uničen, še preden so razvili film.

Dvaindvajsetletna pevka Aaliyah je umrla leta 2001 v strmoglavljenju letala na Bahamih. Vzrok za nesrečo je bila pretežka oprema, ki so jo peljali iz prizorišča snemanja njenega videospota. Govorilo se je, da je bila pevka tista, ki je vztrajala pri tem, da vso opremo naložijo na to majhno letalo.

Igralka Natalie Wood je umrla leta 1981, stara 43 let, po tem, ko je padla čez krov ladje. Preiskovalci so njeno smrt označili za utopitev ter dodali, da je zvezdnica pred tem spila veliko alkohola in da je bila ob smrti opita. V začetku letošnjega leta so sporočili, da bodo spet začeli preiskovati njeno smrt, saj so se pojavili novi dokazi, ki kažejo na to, da je bila pred smrtjo napadena.

Pevec Marvin Gaye je zaradi depresije in nagnjenosti k samomoru nekaj časa živel pri starših, kjer je tudi umrl. Njegov oče ga je leta 1984 ustrelil po prepiru o založenih dokumentih. Pred usodnim streljanjem je pevec očeta hudo pretepel, zaradi česar je na sodišču dobil pet let pogojne kazni.

Pevec dua Sonny in Cher je umrl leta 1998, ko se je med smučanjem zaletel v drevo. Poškodbe glave so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Bil je star 62 let.

Kralja popa Michal Jackson je pred štirimi leti umrl zaradi mešanice zdravil. Uradni vzrok smrti se glasi: zastrupitev z močnim anestetikom, zmešanim s pomirjevalnimi sredstvi. Njegovega zdravnika Conrada Murrayja so obsodili zaradi nenamernega uboja.

Lisa Lopes, pevka priljubljene skupine TLC, je leta 2002 umrla v avtomobilski nesreči, ko se je hotela izogniti nasprotnemu avtomobilu. Vsi v njenem mitsubishiju so preživeli nesrečo, le pevka je umrla na kraju nesreče zaradi poškodb vratu in glave.

Selena, popularna mehiška pevka, je leta 1995 umrla pod streli Yolande Saldivar, predsednice njenega kluba oboževalcev, s katero sta se hudo sprli. V filmu je zvezdnico upodobila Jennifer Lopez, katere kariera se je po tem naglo povzpela.

Igralec Heath Ledger je leta 2008 umrl v svojem newyorškem stanovanju zaradi predoziranja s predpisanimi zdravili. Zvezdnik se je bližal vrhuncu svoje slave, pozneje so se mu za vlogo v filmu Vitez teme poklonili s posthumnim oskarjem.

Playboyeva zajčica Anna Nicole Smith se je leta 2007 predozirala v svoji hotelski sobi, le leto za tem, ko je rodila hčerko Dannielynn in ji je umrl 20-letni sin, prav tako zaradi predoziranja.

Igralka Brittany Murphy je umrla na svojem domu v Hollywoodu leta 2009. Mrliški ogledniki so dejali, da je umrla zaradi kombinacije pljučnice, pomanjkanja železa in zastrupitve z drogami. Njen vdovec Simon Monjack je umrl v isti hiši le šest mesecev pozneje.

Igralec David Carradine je umrl istega leta v bangkoškem hotelu. Našli so ga golega viseti v omari, vrv je imel zavezano okrog vratu, zapestij in genitalij. Mrliški ogledniki so dejali, da je umrl zaradi avtoerotične zadušitve.

Michael Hutchence, pevec skupine Inxs, je leta 1997 menda umrl iz istega razloga. Uradno je bilo sicer znano, da je naredil samomor, a je njegova žena Paula Yates, ki je tri leta pozneje umrla zaradi predoziranja, povedala, da je umrl po nesreči, zaradi avtoerotične zadušitve.

Avstralski raziskovalec Steve Irwin je leta 2006 umrl med snemanjem prispevka o najbolj smrtonosnih živalih v oceanih, ko ga je, ironično, v srce zabodel strupeni skat. Irwin je na kraju nesreče podlegel rani.

Komik in igralec John Belushi je leta 1982 umrl v hotelski sobi zaradi usodne injekcije mešanice kokaina in heroina. Njegova prijateljica Catherine Evelyn Smith je čez dva meseca v intervjuju priznala, da je mu je prav ona dala smrtonosno mešanico, zato je morala za 15 mesecev v zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.