Magazin
153 ogledov

Bodo Hrvaško preplavili nudisti?

plaža Shutterstock
Ameriški Huffington Post je sestavil lestvico sedmih neodkritih evropskih nudističnih plaž, med slavno sedmerico pa se je uvrstila tudi plaža, ki se skriva na enem od hrvaških otokov.

Na lestvico plaž, ki jih nudisti letos morajo obiskati, se je tako uvrstila tudi plaža Kordovan na hrvaškem otoku Jerolim, ki je del Paklenih otokov.

"Plaža se nahaja na Jerolimu, otoku, ki ga je CNN označil kot enega izmed najboljših turističnih destinacij na svetu. Na srečo je plaža Kordovan skrita od glavne mestne plaže, slabo je poznana tudi med domačini. Natančneje, nekateri zanjo še nikoli niso slišali. Borovci in kamenčki pustijo rustikalen vtis, plaža pa je eno od najmirnejših mest na sicer zelo popularnem otoku," piše Huffington Post.

Poleg hrvaške plaže so se na lestvico uvrstile peščena španska Playa de los Muertos, ki ljubitelje sonca in gole kože privablja s kristalno čistim morjem, italijanska Spiaggia di Guvano, ki navdušuje vse, ki radi raziskujejo skrite kotičke in morske jame, angleška Wild Pear Beach, ki se skriva pod klifom in jo od mesteca Combe Martin loči približno pol ure hoje, francoska CHM Montalivet resort, ki slovi po tem, da je družinam prijazna nudistična plaža, grška Red beach na Kreti, kjer si lahko senco poiščete pod senčnikom, in portugalska Adegas, ki jo radi obiskujejo tudi naturisti.

Komentarjev 1
  • texpower007 12:16 03.februar 2014.

    ko bi vsaj... malo namakanja nič ne škodi :)