Magazin
14 ogledov

Bojevali smo se z napolnjenimi nogavicami

Zbežali smo v ritem mladosti! Katja Bedenk
Ko je v petek na oder Ritma mladosti stopila nemška plesna zasedba R.I.O. z vročekrvnim pevcem Tonyjem T.-jem na čelu, je publika ponorela. Zagotovo je bil to za nekatere nepozaben trenutek. V krajšem intervjuju nam je tudi Tony T. med drugim razkril, katerega trenutka iz svoje mladosti se najbolje spominja.

V Sloveniji nastopate prvič. Ste vedeli, da ste pri nas zelo znani?
Še vedno ne vem, kako znan sem tukaj. Nihče mi o tem ni še nič povedal.

Poznate kakšnega slovenskega didžeja?
Ne, trenutno ne. Morda sem preveč zaposlen.

Nastopili ste v več kot 40 državah po svetu. V čem se slovenska plesna scena na prvi pogled razlikuje od tiste na drugem koncu sveta?
Mislim, da je plesna scena kot vreme. Stalno se spreminja. Pride nov val glasbe, ki se razširi po svetu. Tudi moja pesem Shine on je poznana pri vas. Ni velike razlike v plesni sceni, le v nekaterih državah, na primer v Franciji in Španiji, se vrti tudi veliko glasbe domačih producentov.

Katerega trenutka iz svoje mladosti se najbolj spominjate?
Mislim, da jih je preveč, saj sem se rodil v Londonu in odraščal v New Yorku. New York je poln različnih kultur in kot otroci smo vsak dan počeli toliko norih stvari. Za noč čarovnic smo z otroškim pudrom napolnili nogavice in se bojevali z njimi ali pa se obmetavali z jajci in ulice so bile polne jajc. Imeli smo "vojne", se skrivali za ovinki in se obmetavali z majhnimi raketicami.

Vaše pesmi imajo prav zaradi vas karibski pridih. Ob kakšni priložnosti jih je, po vašem mnenju, najbolj v užitek poslušati?
Vsak dan. Ko ste na tleh ali potrebujete nekaj energije, si prižgite mojo glasbo. Namesto da poslušate besede, poskušajte začutiti sporočilo. Poslušajte jih in vedeli boste, o čem govorim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.